'Blush' wint prijs op Festival du Film d'Aubagne

(tijd) - De dansfilm Blush van regisseur/choreograaf Wim Vandekeybus heeft tijdens het Festival du Film d'Aubagne (Marseille) de 'Prix du Meilleur Long Métrage' gewonnen.

'Blush' is een productie van het jonge Brusselse productiehuis CCCP.

Vanaf 7 december speelt 'Blush' in de Franse bioscopen. De Franse distributeur is Cine Classic. Omdat 'Blush' slechts 53 minuten duurt, wordt hij in de Franse bioscopen vertoond met als voorfilm 'Inasmuch', de gelauwerde kortfilm van Wim Vandekeybus uit 2000.

'Blush' wordt volgende week (voor het eerst op pelicule) vertoond op het Filmfestival van Gent, op woensdag 19 oktober om 20u, in Kinepolis Gent.

'Blush' is de verfilming van Vandekeybus' gelijknamige succesrijke choreografie uit 2002 die twee jaar de wereld rondreisde. Gedraaid op Super 16mm (DOP Lieven Van Baelen) op uitzonderlijke locaties in Corsica en Brussel schetst deze dans/fictiefilm een bijna fysiek portret van liefde en passie. De originele muziek is van David Eugene Edwards (16Horsepower / Woven Hand), die zelf ook in de film figureert. De teksten zijn van de hand van Peter Verhelst.

'Blush' werd reeds geselecteerd voor film- en televisiefestivals van Montreal tot Beijing en werd door verschillende Europese zenders aangekocht (Canvas, RTBF, FR3, Télésonne, YLE).

Wim Vandekeybus legt op dit ogenblik de laatste hand aan het scenario van zijn eerste speelfilm, die eveneens door CCCP wordt geproduceerd.

(foto: cccp)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud