Brazilië officieel kandidaat voor organisatie WK 2014

Brazilië heeft woensdag in Tokio officieel z'n kandidatuur gesteld voor de organisatie van het WK voetbal 2014, meldde de Wereldvoetbalbond FIFA. Brazilië geldt als groot favoriet om die organisatie effectief toegewezen te krijgen.

Voorzitter Ricardo Texeira van de Braziliaanse voetbalbond - foto epa

(belga) - 'We hebben formeel onze wil uitgedrukt om het WK in 2014 te organiseren, een unieke kans voor het Braziliaanse volk, dat dit echt verdient', verklaarde Ricardo Texeira, voorzitter van de Braziliaanse voetbalfederatie (CBF). 'In deze regio, die zo nadrukkelijk aanwezig is op het palmares, is het al van 1978 (Argentinië) geleden dat er nog een WK plaatsvond. Dat wil dus zeggen dat het in 2014 36 jaar geleden zal zijn', aldus Texeira, die eraan toevoegde dat de kandidatuur van Brazilië er een moet zijn van 'heel Zuid-Amerika'.

De kandidatuur werd voorgesteld in Tokio in aanwezigheid van Nicolas Leoz en Eduardo de Luca, respectievelijk voorzitter en secretaris-genraal van de Zuid-Amerikaanse Confederatie (Conmebol). Ook de directeur van de FIFA-competities, Jim Brown, en de communicatiedirecteur van de FIFA, Markus Siegler, waren erbij.

Wie uiteindelijk het WK 2014 zal mogen organiseren, wordt beslist in november 2007.

Brazilië is vijfvoudig wereldkampioen voetbal en organiseerde het WK al in 1950. Daarnaast vonden drie andere WK-eindfases plaats in Zuid-Amerika: in Uruguay in 1930, in Chili in 1962 en in Argentinië in 1978.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud