Brugpensioen bij vrouwen met meer dan 66 procent gestegen sinds 2001

Sinds 2001 gaan steeds meer vrouwen met brugpensioen. Met 21.747 vrouwelijke bruggepensioneerden is hun aantal in België met 66 procent gestegen in vergelijking met 2001. Bij de mannen is het aantal bruggepensioneerden op vijf jaar tijd met 4 procent gedaald, tot 90.824. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).

(belga) Vlaanderen is in België de grootgebruiker van de eindeloopbaanregelingen voor de zes voorbije jaren. Een extreem laag cijfer van uitkeringsgerechtigde volledig werklozen (4 procent) gaat er samen met een zeer hoog gebruik van alle werkloosheidsregelingen om vervroegd uit te treden.

Ook de erg lage jeugdwerkloosheid in Vlaanderen valt op. "Dat doet de toekomst rozig kleuren omdat deze generaties, meer dan in andere gewesten, werkervaring hebben opgedaan", zegt socioloog Jan Hertogen.

Wel benadrukt hij dat de deeltijdse loopbaanonderbreking en tijdskrediet een erg groot volume hebben. Ze laten zien dat een groot aantal mensen, die anders in de werkloosheid zouden verzeilen, "aan het werk gehouden wordt".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud