BT zet kunstenaars aan tot nieuwe technologieën

(tijd) - De Britse telecomgroep BT gaat samenwerken met toonaangevende internationale kunstenaars. De bedoeling is wereldwijd een kunstcollectie te creëren die gebaseerd is op de nieuwste technologieën van het bedrijf. Het project, BT Connected World, start met een Brusselse tentoonstelling van Langlands & Bell in april 2005 en een expositie in Madrid van Montserrat Soto eind mei 2005.

Met BT Connected World wil BT niet langer alleen als kunstmecenas optreden, maar zijn technologische expertise ook ter beschikking stellen van kunstenaars. 'Door de verbinding tussen technologie en kunst te onderzoeken, willen we beide thema's op een prikkelende manier toegankelijker en interessanter maken', zegt Danny Garvey, onderdirecteur voor marketing bij BT Global Services.

'Kunst moet relevant zijn', voegen de kunstenaars Langlands & Bell toe. 'Omdat de samenleving technologie omarmt, hoort de kunst dat ook te doen. Het is een van de manieren waarop kunstenaars grenzen kunnen verkennen.' De Britse kunstenaars Ben Langlands en Nikki Bell staan bekend om een reeks installaties die de toeschouwer doen nadenken over technologie, geschiedenis en fysieke ruimte. Hun 'House of Osama bin Laden', genomineerd voor de Turner Prize 2004, maakt gebruik van interactieve digitale animatie voor een virtuele verkenning van het huis en de omgeving.

De Spaanse kunstenares Montserrat Soto werkt met fotografie en video-installaties. Haar werk is steeds verbonden aan een specifieke locatie en confronteert de toeschouwer met de invloed die de mens op de natuur heeft door verstedelijking.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud