CAO en pensioenregeling voor podiumkunsten

De sociale partners in de sector van de podiumkunsten in Vlaanderen hebben een akkoord bereikt over een nieuwe CAO. Er werd ook een pensioenplan uitgewerkt: wie 1 dag aan de slag is, bouwt al pensioenrechten op.

(belga) De sector omvat de gesubisidieerde podiumgezelschappen (toneel, dans,...) in Vlaanderen, samen goed voor zo'n 2.500 mensen.

De CAO voorziet in een lineaire stijging van de baremalonen met 1,25 procent en een forfaitaire eindejaarspremie. De sociale partners bepleiten een indexering van hun werkingstoelage.

Er werd ook een pensioenregeling uitgewerkt. Werkgevers betalen vanaf 1 januari 2006 (in 2007 ook toepasbaar voor de muziek) 1,5 procent bijdrage op het brutoloon van hun werknemers, die wordt gestort in een sectorale pensioenverzekering.

Uniek aan de regeling, aldus voorzitter Hugo Vanden Driessche van de Vlaamse Directies voor Podiumkunsten, is dat wie één dag aan de slag is, al pensioenrechten opbouwt. 'Bedoeling is al die kortstondige contracten te laten delen in pensioenrechten', aldus Vanden Driessche. Voorwaarde is dat over de ganse carrière 130 dagen moet worden gewerkt.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud