Champions League: Europese grootheden ontmoeten elkaar in tweede ronde

(belga) - De zestien ploegen die zich konden plaatsen voor de tweede ronde van de Champions League voetbal werden vrijdag in Genève in vier groepen van vier uitgeloot. De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales.

In deze tweede ronde zullen er verschillende duels tussen Europese grootheden uitgevochten worden.

In groep A starten Barcelona en Inter Milaan als favoriet. De runner-up van vorig jaar, Bayer Leverkusen, en Newcastle zijn de twee resterende deelnemers in deze poule. Twee ploegen die het jaar slecht begonnen zijn maar een mooie remonte gemaakt hebben.

In groep B krijgt het Nederlandse Ajax het moeilijk tegen Spaans kampioen Valencia, Engels kampioen Arsenal en AS Roma. Bazel staat als klein broertje in groep D voor eenzelfde loodzware opdracht met als tegenstanders Manchester United, Juventus Turijn en Deportiva La Coruna.

In groep C ten slotte wordt het uitkijken naar de confrontaties tussen de twee grote favorieten van deze Champions League, AC Milaan en titelverdediger Real Madrid. Duits kampioen Borussia Dortmund wacht de zware taak het deze ploegen moeilijk te maken. De vierde deelnemer is Lokomotiv Moskou, de ploeg die Club Brugge naar de UEFA-beker verwees.

De zes wedstrijden van de tweede ronde worden gespeeld tussen 26 november en 19 maart 2003. De heenwedstrijden van de kwartfinales vinden plaats op 8 en 9 april, de terugwedstrijden op 22 en 23 april.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud