Chelsea ontslaat coach Scolari

Felipe Scolari - Foto Reuters

Chelsea heeft trainer Luis Felipe Scolari met onmiddellijke ingang ontslagen, maakte de Engelse voetbaleersteklasser maandag bekend.

'De resultaten en de prestaties van het team leken te verslechten op een sleutelmoment in het seizoen', staat te lezen op de website. 'Om te kunnen blijven meedingen naar de prijzen waarvoor we nog steeds meedoen, meenden we dat het onze enige optie was om nu een verandering door te voeren.'

Chelsea speelde afgelopen zaterdag 0-0 gelijk tegen nieuwkomer Hull City, en is gezakt naar de vierde positie.

'Felipe heeft de club veel positieve dingen bijgebracht sinds hij hier kwam, en we voelen ons allemaal verdrietig dat onze relatie zo vlug geëindigd is', meldt Chelsea nog in het bericht.

Assistent-coach Ray Wilkins, voormalig speler en kapitein van de Londense club, neemt voorlopig het roer over, maar Chelsea wil 'zo vlug mogelijk' een vervanger hebben voor Scolari.

De 60-jarige Scolari volgde vorige zomer Avram Grant op. Zijn grootste succes als coach was de wereldtitel met Brazilië in 2002. Naast de twee jaar voor Brazilië (2001-2002) was hij ook nog bondscoach van Koeweit (1990) en Portugal (2003-2008). Als clubcoach was hij hoofdzakelijk bij Braziliaanse teams aan de slag.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud