Chelsea verslaat Barça, PSV wint van Galatasaray in Champions League

Op de derde speeldag van de groepsfase in de Champions League voetbal heeft Chelsea woensdag thuis de topper tegen Barcelona gewonnen.

Didier Drogba scoorde voor Chelsea: Foto Belga

(belga) - Het team van coach Mourinho, met de Belgische doelman Yves Ma-Kalambay op de bank, haalde het met 1-0. Didier Drogba maakte twee minuten na de rust de enige treffer. De wedstrijd op Stamford Bridge werd geleid door Frank De Bleeckere, die een rustige avond kende.

In de andere match van groep A versloeg Werder Bremen het Bulgaarse Levski met 2-0. Na drie speeldagen leidt Chelsea met 9 punten voor Barcelona en Bremen, die beiden 4 punten hebben, en Sofia, dat nog puntenloos is.

In groep B haalde Inter het in eigen stadion met 2-1 van Spartak Moskou. De Argentijn Cruz maakte de twee Italiaanse doelpunten, alletwee in de eerste tien minuten. In dezelfde groep won Bayern, met Daniel Van Buyten 90 minuten op het veld, met 0-1 van Sporting Lissabon. Bayern leidt in de groep met het maximum van de punten, voor Sporting (4 ptn), Inter (3 ptn) en Moskou (0 ptn).

PSV pakte in groep C drie belangrijke punten op het veld van Galatasaray, de club van Eric Gerets. Het werd 1-2 in het Atatürkstadion. Timmy Simons speelde de hele wedstrijd voor de Eindhovenaren. Bordeaux-Liverpool eindigde op 0-1 na een doelpunt van Peter Crouch. In het klassement staan Liverpool en PSV op kop met 7 punten. Bordeaux en Galatasaray blijven hangen op 1 punt.

In groep D graaide Roma de drie punten weg op het veld Olympiakos. Simone Perrotta velde een kwartier voor tijd het harde verdict voor het elftal van Trond Sollied (0-1). Valencia hield thuis Shakhtar in bedwang (2-0). David Villa trof twee keer raak voor de Spanjaarden, die in de stand met 9 op 9 kunnen pronken. Roma volgt als tweede met 6 punten, Olympiakos en Shakhtar verzamelden nog maar 1 punt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud