Clijsters en Henin in Boudewijnstadion

Kim Clijsters, Premier Yves Leterme en Justine Henin

Kim Clijsters en Justine Henin spelen op donderdagavond 8 juli 2010 de exhibitiewedstrijd 'Best of Belgium' in het Koning Boudewijnstadion, in het kader van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie. Dat heeft premier Yves Leterme dinsdag bekendgemaakt. Organisator Bob Verbeeck hoopt 40.000 toeschouwers te lokken en zo het wereldrecord van de drukst bijgewoonde tenniswedstrijd aller tijden te breken.

(belga) - België neemt vanaf 1 juli het voorzitterschap van de Europese Unie waar. Vanaf 2 juli, de dag na de aanwezigheid van koning Albert in Congo voor de festiviteiten rond de vijftigste verjaardag van de onafhankelijkheid, worden verschillende evenementen georganiseerd om dat te vieren. De tenniswedstrijd 'Best of Belgium' op 8 juli moet het hoogtepunt worden van de eerste week van het voorzitterschap.

"Dit wordt een wedstrijd voor de hele wereld, met de twee kroonjuwelen die het beste zijn wat België te bieden heeft", zei een duidelijk enthousiaste Yves Leterme op een persconferentie. VTM en RTL zullen de wedstrijd in eigen land rechtstreeks op de buis brengen, maar ook televisiestations uit onder meer de Verenigde Staten en China verzorgen een live-uitzending. In totaal zullen 160 landen het evenement coveren.

In het Koning Boudewijnstadion zelf zullen 40.000 mensen de wedstrijd kunnen volgen. Zesduizend toeschouwers worden uitgenodigd - onder andere de voltallige Europese Commissie, de leden van het Europees Parlement, andere Europese staats- en regeringsleiders - de 34.000 overige tickets worden te koop aangeboden aan het publiek. Bob Verbeeck hoopt op een vol huis, zodat het wereldrecord van drukstbijgewoonde tenniswedstrijd aller tijden gebroken wordt.

Het huidige record bedraagt 30.472 toeschouwers, gevestigd tijdens een exhibitiewedstrijd in 1973 tussen Billy Jean King en Bobby Riggs, een 55-jarige oud-tennisser die destijds de aandacht trok met zijn opmerkingen over het "minderwaardige" vrouwentennis. "Die wedstrijd, de 'Battle of the Sexes', betekende een grote boost voor het vrouwentennis. We hopen dat Billy Jean King in juli in het stadion aanwezig kan zijn, misschien wel als scheidsrechter", vertelde Verbeeck.

Het is nog niet duidelijk op welke ondergrond Clijsters en Henin zullen spelen. Daarover moet nog overlegd worden met de speelsters zelf. Wat wel al vaststaat, is dat het speelveld op het voetbalterrein van het Koning Boudewijnstadion zal worden opgesteld, omgeven door grote led-schermen waarop de toeschouwers de wedstrijd in detail zullen kunnen volgen.

De tenniswedstrijd is maar één deel van een heuse evenementenavond. Na een openingsceremonie volgt drie kwartier livemuziek, met twaalf Belgische artiesten van wie de namen midden mei bekendgemaakt worden. Ozark Henry en Lara Fabian zouden twee van de aanwezigen zijn. De tenniswedstrijd zelf duurt ongeveer anderhalf uur, waarna een tweede reeks concerten volgt. De avond wordt afgesloten met vuurwerk.

Tickets voor Best of Belgium, dat overigens wordt gesponsord door BNP Paribas Fortis, kosten 20 en 25 euro. Ze zijn verkrijgbaar via www.best-of-belgium.be, of op het telefoonnummer van Tele Ticket Service: 070/345.345.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud