Clijsters verslaat Hingis en gaat naar halve finale

Kim Clijsters (WTA 2) heeft zich zaterdag geplaatst voor de halve finales van het WTA-tennistoernooi in San Diego (VSt/hardcourt/1,34 miljoen dollar).

(belga) De Limburgse, het eerste reekshoofd, won in de kwartfinales van de Zwitserse Martina Hingis (WTA 13) met 7-5 en 6-2.

Het was de derde keer dat Clijsters en Hingis in 2006 tegen elkaar speelden. Zowel in de kwartfinale van de Australian Open (6-3, 2-6, 6-4) als van Roland Garros (7-6 (7/5) en 6-1) was Clijsters de beste. In de onderlinge confrontaties hebben beide meisjes nu vier keer gewonnen.

Clijsters, die vorige week haar titel verlengde op het toernooi van Stanford, boekte tegen Hingis haar 23e opeenvolgende zege in een toernooi van de US Open Series. Dit zijn de toernooien die als voorbereiding worden gespeeld op de US Open, het grandslamtoernooi dat ze vorig jaar won.

In de halve finales speelt Clijsters tegen de Tsjechische Nicole Vaidisova (WTA 12). Zij versloeg in haar kwartfinale de Russin Anna Chakvetadze (WTA 31) met 3-6, 6-4, 6-3.

Het wordt de tweede ontmoeting tussen beiden. In de halve finale van het toernooi in Stanford won Clijsters vorige week met 7-5 en 6-2.

De andere halve finale wordt gespeeld tussen de Russin Maria Sharapova (WTA 4) en de Zwitserse Patty Schnyder (WTA 8). Sharapova versloeg de Franse titelhoudster Mary Pierce (WTA 9) met 6-2 en 6-3, Schnyder klopte de Russin Elena Dementieva (WTA 6) met 6-4, 6-3.

foto belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud