Club Brugge en Standard spelen gelijk

(belga) - Club Brugge heeft woensdagavond 1-1 gespeeld uit bij Austria Wenen. In Besiktas haalde Standard eveneens een 1-1 gelijkspel. Beide Belgische ploegen maken nog kans om door te stoten naar de volgende ronde in de Uefa-beker.

Op de vierde speeldag in groep C van de UEFA Cup heeft Club Brugge woensdag een 1-1 gelijkspel (rust: 0-0) uit de brand gesleept bij het Oostenrijkse Austria Wenen.

De Pool Radoslaw Gilewicz had Austria in de 50e minuut op voorsprong gebracht. Een minuut voor tijd kreeg Brugge een nieuwe opdoffer, toen Victor met rood van het veld moest, maar twee minuten in blessuretijd bezorgde Lange zijn team toch nog een punt door een vrije trap van Balaban in doel te deviëren. Ook Austria moest de wedstrijd nog met tien beëindigen na een tweede geel voor Papac in de vierde toegevoegde minuut.

In de andere wedstrijd in groep C haalde het Spaanse Zaragoza het met 2-1 (rust: 1-1) van het Oekraïnse Dniepropetrovsk. Het Nederlandse Utrecht was vrij. Voor Dniepropetrovsk, dat al zeker was van een plaats in de zestiende finales, was het de eerste nederlaag. Met negen punten blijft het wel leider in de groep, voor Zaragoza (6), Brugge (4), Austria (4) en Utrecht (0).

Op de laatste speeldag, die donderdag 16 december afgewerkt wordt, neemt Brugge het in eigen stadion op tegen Zaragoza en mag Austria Wenen bij Utrecht op bezoek.

Op de vierde speeldag in de groepsfase (tweede ronde) van de UEFA Cup heeft Standard Luik woensdag 1-1 gelijk gespeeld bij het Turkse Besiktas Istanboel. Bij de rust stond Standard 1-0 achter door een doelpunt van Okan Buruk op het halfuur. De Guineeër Sambegou Bangoura scoorde de gelijkmaker tien minuten voor tijd.

De andere wedstrijd in groep B eindigde op 1-0 (rust: 1-0) winst voor het Spaanse Athletic Bilbao tegen het Roemeense Steaua Boekarest. Het Italiaanse Parma was vrij.

Boekarest en Bilbao staan met zes punten aan de leiding in de groep. Besiktas en Standard volgen met vier punten, Parma heeft er drie. Op de laatste speeldag, donderdag 16 december, ontvangt Standard Bilbao en gaat Besiktas bij Parma op bezoek. Boekarest is vrij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud