Club Brugge op de valreep naar groepsfase

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Cup. Het speelde donderdag in de terugwedstrijd van de eerste ronde in het Jan Breydelstadion 1-1 gelijk tegen het Slovaakse Ruzomberok. Balaban maakte voor Club pas in de 89e minuut de gelijkmaker. Twee weken geleden had Blauw-Zwart de heenwedstrijd met 0-1 gewonnen.

(belga) Club was al na vijf minuten een eerste keer gevaarlijk. Salou mocht alleen op doelman Hajduch afgaan, maar had te veel tijd nodig en miste.

Ruzomberok kwam beter in de wedstrijd en dreigde iets voorbij het kwartier via Rak, maar zijn schot werd gepakt door Stijnen. Op het halfuur klommen de Slovaken op voorsprong, toen Stijnen zich verkeek op een lange bal. Het leer botste over de Brugse doelman en de goed gevolgde Rak mocht simpel binnentikken: 0-1.

De Bruggelingen speelden slap en dreigden vlak voor rust enkel via Balaban, maar het schot van de Kroaat botste naast.

Na de pauze ging Club op zoek naar de gelijkmaker. Het begon gretiger dan in de eerste helft en creëerde enkele kansen. Salou kopte naast en Balaban trapte van ver op doelman Hajduch, maar overtuigen deed blauw-zwart allerminst.

Een kwartier voor tijd kreeg Balaban een unieke mogelijkheid. Doelman Hajduch ging onder een voorzet van Klukowski door, maar Balaban besloot naast het doel. Vijf minuten later mocht diezelfde Balaban vanop links trappen, maar de paal belette de Brugse gelijkmaker. Club verdiende een doelpunt, maar raakte niet door de Slovaakse afweergordel.

Toen verlengingen steeds dichterbij kwamen, nam Bosko Balaban alle Brugse twijfels weg. Een minuut voor tijd trapte hij de bal van op de rechthoek mooi in de linkerbenedenhoek: 1-1.

De Bruggelingen kwamen met de schrik vrij, maar plaatsten zich toch verdiend voor de groepsfase van de UEFA Cup.

Dinsdag om 12u wordt daarvoor geloot in het Zwitserse Nyon. De 40 gekwalificeerde ploegen worden dan in acht groepen van vijf onderverdeeld, waarbij elk team tweemaal thuis en tweemaal uit speelt. De beste drie van elke groep stoten door naar de 1/16e finales.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud