Advertentie

'Cold Mountain' wint drie prijzen op Filmfestival Gent

(belga/tijd) - De film 'Cold Mountain' won drie onderscheidingen op de vierde World Soundtrack Awards tijdens het 31ste Filmfestival van Vlaanderen-Gent. De grote verliezer is 'Shrek 2', die ondanks drie nominaties met lege handen naar huis keert.

Componist Gabriel Yared (foto belga) werd voor 'Cold Mountain' bekroond in de categorie 'Beste originele soundtrack van het jaar' en 'Soundtrackcomponist van het jaar'. De film wist de jury nog een derde keer te bekoren: 'You Will Be My Ain True Love', geschreven door Sting en uitgevoerd door Alison Krauss, kreeg de prijs voor de 'Beste originele song geschreven voor een film'.

Santaollala Gustavo ontving de World Soundtrack Award als 'Ontdekking van het jaar 2004' voor zijn muziek in '21 Grams'. De Publieksprijs ging naar John Williams voor de soundtrack van 'Harry Potter & The Prisoner of Azkaban'. Alan en Marilyn Bergman kregen de 'Lifetime achievement award'. Steven Prengels mocht naar huis met de prijs voor 'Beste jonge Belgische componist' voor zijn soundtrack in de stille kortfilm 'Le Réveil Tam-Tam'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud