Advertentie

Computer reageert op stemming gebruiker

Een vrolijkere dag op kantoor en meer productiviteit, dat is wat Amerikaanse wetenschappers beloven aan computergebruikers die zich in de toekomst de nieuwste computeruitvinding aanschaffen: een beeldscherm dat op de stemmingen en de lichaamshouding van de gebruiker reageert.

(belga) Een team wetenschappers onder leiding van Cynthia Breazeal, die verbonden is aan het Massachusetts Institute of Technology in het Amerikaanse Cambridge, monteerde door middel van een computermodel het beeldscherm van een computer op een beweeglijke hals, zo meldt het Britse magazine New Scientist.

Zit de computergebruiker slap en in elkaar gedoken voor zijn pc, dan zakt ook het beeldscherm enkele centimeters lager. Gaat de gebruiker keurig en monter rechtop zitten, dan recht ook de computer de hals. Het toestel observeert via een camera de bewegingen van de persoon voor hem, verwerkt de data en past zijn houding aan aan die van de gebruiker. Volgens de wetenschappers is het beweegbare scherm alvast geen onnodige luxe. De mens zou zich namelijk meer verbonden voelen met de machine indien deze reageert op zijn gevoelstoestand. Het maakt het werk dat op de computer wordt verricht in een ruk ook aangenamer en efficiënter.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud