Contador zegt nooit doping gebruikt te hebben

De Spanjaard Alberto Contador, de winnaar van de voorbije Tour de France, heeft vrijdag op een persconferentie in Madrid bevestigd dat hij nooit doping gebruikt heeft. Hij las een verklaring voor waarin hij zich verdedigde tegen de verdachtmakingen van de voorbije dagen.

"Ik heb nooit doping gebruikt en heb nooit iets te maken gehad met doping", verklaarde Contador, die op de hoofdzetel van de Spaanse Hoge Raad voor Sport in Madrid vergezeld werd door Johan Bruyneel, de sportdirecteur van Discovery Channel, en Jaime Lissavetzky, de Spaanse staatssecretaris voor Sport.

De renner van Discovery Channel dreigde ook met gerechtelijke vervolgingen als "de aanvallen en smaad" tegen zijn persoon blijven aanhouden. Hij voegde eraan toe dat hij "zonder enige twijfel alle bestaande rechtsmiddelen zou aanwenden" en dat "indien de schade die hem toegebracht is, vergoed werd, er een deel naar de strijd tegen doping zou gaan".

De 24-jarige Spanjaard weigerde, zoals vooraf aangekondigd, te antwoorden op de vragen van de aanwezige journalisten. Hij bevestigde dat hij de volledige steun van de Internationale Wielerunie (UCI), de Spaanse wielerfederatie en de Spaanse staatssecretaris voor Sport Jaime Lissavetzky heeft.

Contador werd verdacht en beschuldigd van dopinggebruik. De organisatoren van de Cyclassics van 19 augustus in het Duitse Hamburg verklaarden woensdag dat de Spanjaard niet welkom was. Reden daarvoor waren de aantijgingen van de Duitse dopingexpert Werner Franke, die beweerde dat hij bewijzen had van de betrokkenheid van de Spanjaard in de Puerto-affaire.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud