Cristian Moreni op doping betrapt, Cofidis verlaat Tour

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft woensdag bekendgemaakt dat Cristian Moreni (Cofidis) een positieve dopingtest afgelegd heeft. De 34-jarige Italiaan testte na de elfde etappe, op 19 juli van Marseille naar Montpellier, positief op het gebruik van exogeen (lichaamsvreemd) testosteron. Zijn team Cofidis verlaat de Tour de France.

(belga) Dat meldt L'Equipe op zijn website. Moreni was in de elfde rit op de 102e plaats geëindigd. In het algemeen klassement stond hij woensdag, voor aanvang van de 16e rit, 52e op 1u34:45 van leider Michael Rasmussen.

Cofidis, het team van ploegleider Erik Boyer nam zelf het initiatief om op te stappen. Dat in tegenstelling tot Astana, dat na de positieve controle van Alexandre Vinokourov door de organisatie gevraagd werd om de Tour te verlaten.Er zaten met Rik Verbrugghe, Nick Nuyens en Staf Scheirlinckx drie Belgen in het team van Cofidis voor de Tour de France.

De Italiaan zorgt voor het tweede dopinggeval in de 94e Ronde van Frankrijk. De Kazach Alexandre Vinokourov testte na de tijdrit van zaterdag positief op bloeddoping.

Ook de Duitser Patrik Sinkewitz (T-Mobile) kwam tijdens de Tour in opspraak. Hij testte positief op testosteron bij een antidopingcontrole buiten competitie, die al in juni werd afgenomen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud