Cristiano Ronaldo wint Gouden Bal 2008

foto reuters

Cristiano Ronaldo, de Portugese aanvaller van Manchester United, heeft dinsdag de Gouden Bal 2008 in de wacht gesleept. De international kreeg na een stemming van een internationale jury 446 punten en haalde het ruim voor de Argentijn Lionel Messi (Barcelona/281 punten) en de Spanjaard Fernando Torres (Liverpool/179).

(belga) - De 23-jarige Ronaldo wordt de derde Portugees op de erelijst, na Eusebio (1965) en Luis Figo (2000). Hij wordt ook de vierde speler van Manchester United die de trofee wint, na de Schot Denis Law (1964), de Engelsman Bobby Charlton (1966) en de Ier George Best (1968).

Ronaldo kende een bijzonder succesvol jaar. Hij behaalde dit jaar met Manchester United de Champions League en de Engelse landstitel en maakte in het seizoen 2007-2008 31 doelpunten in de Premier League en 8 in de Champions League. Na zijn indrukwekkende optreden voor zijn club had hij ook een van de sterren moeten worden van het EK in Oostenrijk en Zwitserland, maar verloor met Portugal in de kwartfinales van Duitsland.

Ondanks dat hij niet kon schitteren op het EK, werd in de aanloop naar dit seizoen volop gespeculeerd over een overgang naar Real Madrid. Hij bleef echter toch bij Manchester United, waar hij nog een contract heeft tot 2012.

De Portugees ruilde op 18-jarige leeftijd Sporting Lissabon voor de Mancunians en werd op korte tijd de grootste vedette van de Premier League.

De verkiezing is een initiatief van het Franse tijdschrift France Football. Op de erelijst volgt Ronaldo de Braziliaan Kaka (AC Milan) op.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud