CSC schorst Fränk Schleck

©Photo News

De Luxemburgse wielrenner Fränk Schleck is door zijn werkgever CSC met onmiddellijke ingang geschorst. Dat meldt teammanager Bjarne Riis.

(belga) - De 28-jarige Schleck gaf woensdag op een hoorzitting van het Luxemburgs antidopingagentschap ALAD toe dat hij in maart 2006 bijna 7.000 euro overschreef op een rekening van de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes, maar voegde er wel aan toe dat hij niets illegaals deed en dat hij nooit doping gebruikte. Hij zou de de centrale figuur in de beruchte dopingzaak Operacion Puerto ook nooit in levenden lijve hebben ontmoet.

'Zijn gedrag was onverantwoord ten opzichte van zichzelf en de ploeg', reageerde Bjarne Riis vrijdag.

Fränk Schleck werd vorig weekend op het WK in het Italiaanse Varese in opspraak gebracht door Süddeutsche Zeitung. De Duitse krant beweerde bewijzen te hebben dat de renner 6.991 euro betaalde aan Fuentes. Schleck zou in de papieren van Eufemiano Fuentes opduiken onder de codenaam 'Vriend van Birillo'. Birillo was de hond van de Italiaan Basso, die voor zijn aandeel in de affaire twee jaar geschorst werd. Basso was een ploegmaat van Schleck bij CSC. In 2006 won Schleck onder meer de Amstel Gold Race en de rit naar l'Alpe d'Huez in de Tour de France.

De Italiaanse politie voerde in Varese een razzia uit in het hotel van de Luxemburgse selectie, maar of daar iets is aangetroffen is nog niet bekend.

Fränk Schleck reed in de Tour de France van dit jaar twee dagen in de gele leiderstrui en eindigde uiteindelijk als 6e, op 4:28 van winnaar Carlos Sastre. Hij is de oudere broer van Andy Schleck.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud