Advertentie

Danny Boyle filmt volgend project in wolkenkrabber

"Trainspotting"-regisseur Danny Boyle plant de verfilming van zijn nieuwste project in een wolkenkrabber in Johannesburg, die ooit bekend stond als de meest gevaarlijke in de wereld. Dat berichtte de Zuid-Afrikaanse krant The Star vrijdag.

(belga) De regisseur van de hitfilm "Trainspotting" uit 1996 zal de ongeliefde Ponte City Tower later dit jaar onderwerpen aan een grondige inspectie. De film is gebaseerd op een boek van de Duitse schrijver Norman Ohler.

Ohlers "City of Gold" vertelt het verhaal van een jonge vrouw die verliefd wordt op een drugbaron die werkt vanuit Ponte City, een cilindervormige toren van 54 verdiepingen hoog met aan de top een massief Vodacom reclamebord en een holle kern.

In 1975 was de toren zeer in trek, omwille van de 470 appartementen, waaronder zes luxueuze penthouse suites met tot de verbeelding sprekende uitzichten over de stad, en een winkelcentrum.

Tijdens de jaren '80 en '90, toen meer en meer zwarte arme families hun intrek deden in het gebouw, werd Ponte City een synoniem voor criminaliteit en ongeliefd vanwege de serieuze afvalberg in de kern van de toren. De laatste jaren kreeg de Ponte City Tower een grondige opknapbeurt en verhoogde veiligheidsprocedures met een nieuw identiteitssyteem gebaseerd op de vingerafdruk. Met de opnames wordt volgend jaar begonnen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud