David Van Reybrouck wint Noord-Zuid-Persprijs

David Van Reybrouck, columist bij De Morgen, heeft de Vlaamse Noord-Zuid-Persprijs 2006 gewonnen voor zijn artikelenreeks 'KVS in Kongo'. Vlaams minister van Media en Ontwikkelingssamenwerking Geert Bourgeois reikte de prijs ter waarde van 5.000 euro uit.

(belga) In september 2005 toerde de KVS met het stuk 'Martino' van Arne Sierens door Kongo. Columnist David Van Reybrouck berichtte toen een week lang uit Kinshasa. Voor die reeks krijgt hij nu de Noord-Zuid-Persprijs. De jury loofde onder meer de orginele benadering en het respect voor de Congolezen in de artikelenreeks.

'KVS in Kongo' werd gekozen uit 13 inzendingen. Eervolle vermeldingen waren er ook voor 'Te weinig voor velen', een reportage van Isa Van Dorsselaer in De Standaard, en voor de reeks 'De moeder van mijn dochter' van Annemie Struyf in Humo.

De Vlaamse Noord-Zuidprijs is vorig jaar voor het eerst uitgereikt en moet media aanzetten om meer te berichten over ontwikkelingssamenwerking en de noord-zuid-problematiek, zodat het draagvlak voor internationale solidariteit verhoogt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud