Advertentie

'De helaasheid der dingen' pakt prijs in Cannes

Foto reuters

"De helaasheid der dingen" van Felix van Groeningen heeft vrijdag op het Internationaal Filmfestival van Cannes de Prix Art et Essai gewonnen in de Quinzaine des Réalisateurs. Deze prijs wordt uitgereikt door de Confédération Internationale des Cinémas d'Art et d'Essai (CICAE), een netwerk van 3.000 arthouses over de hele wereld. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

(belga) - "De helaasheid der dingen" is de derde film van Felix van Groeningen en gaat over de 13-jarige Gunther Strobbe die samenwoont met zijn vader en zijn drie nonkels bij zijn grootmoeder in het smerigste kot van Reetveerdegem. Hij wordt er dagelijks geconfronteerd met ontzaglijke volumes alcohol, vrouwen versieren en schaamteloos nietsdoen. Alles wijst er op dat Gunther hetzelfde lot beschoren is. Of kan Gunther toch ontsnappen aan de helaasheid der dingen?

De "helaasheid der dingen" is een verfilming naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst met in de hoofdrollen onder meer Valentijn Dhaenens, Kenneth Vanbaeden, Koen Degraeve en Gilda De Bal.

De film wordt op 7 oktober in de Belgische bioscoopzalen verwacht en werd gemaakt met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en enkele Tax Shelter-partners.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud