Advertentie

De Morgen heeft beste vormgeving

(belga) - De krant De Morgen heeft de European Newspaper Award gewonnen in de categorie landelijke kranten. Het gaat om een Europese onderscheiding voor het best vormgegeven dagblad. Er waren 334 kandidaten ingeschreven uit 26 landen.

De European Newspaper Award wordt georganiseerd door de Duitse krantendesigner Norbert Küpper en twee journalistieke magazines uit Duitsland en Oostenrijk. De prijs bekroont kwaliteitskranten die voor vernieuwing zorgen in stijl en presentatie. Eerdere laureaten waren Corriere della Sera, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, The Guardian, Trouw en The Irish Times.

Hoofdredacteur Rudy Collier zegt 'een beetje verrast' te zijn dat zijn krant de prijs wegkaapte in de belangrijkste categorie. Een en ander heeft volgens hem te maken met het 'eigen gezicht' van De Morgen, in tijden waarin kranten steeds vaker een beroep doen op 'krantendokters'.

De Amsterdamse krant Het Parool, die net als De Morgen deel uitmaakt van De Persgroep, kreeg de prijs in de categorie regionale kranten. Een eervolle vermelding was weggelegd voor Le Soir en Gazet van Antwerpen. De prijsuitreiking vindt plaats in april in Wenen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud