Advertentie

De Niro weigert Italiaanse onderscheiding

(belga) - Hollywoodster Robert De Niro heeft de eer van de Italianen gekrenkt door eerst het Italiaanse staatsburgerschap af te wijzen en vervolgens een prestigieuze prijs van de stad Milaan te weigeren. Dat meldt de krant Corriere della Sera vrijdag.

De Niro, wiens grootouders in het Zuid-Italiaanse Ferrazzano werden geboren, kreeg enkele maanden geleden al het Italiaanse staatsburgerschap aangeboden, maar bedankte daar toen voor.

Donderdag mocht hij de 'Ambrogino d'oro' in ontvangst nemen, de belangrijkste Milanese onderscheiding voor mensen die zich onderscheiden op cultureel, zakelijk of sociaal vlak. Volgens de krant liet De Niro burgemeester Gabriele Albertini enkele uren voor de plechtigheid weten dat hij de prijs niet wilde ontvangen.

Volgens kennissen van de acteur liggen de nakende Amerikaanse presidentsverkiezingen aan de basis van zijn beslissing. De Niro, die een groot voorstander is van de Democraat John Kerry, zou immers niet willen dat hij gelinkt wordt aan de machtige Italiaans-Amerikaanse lobby die president Bush steunt. De Niro leeft in onvrede met deze lobby omwille van de vele rollen die hij neerzette als maffiabaas. Momenteel is De Niro overigens te horen als maffiahaai in de animatiefilm Shark Tale.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud