Dedecker moet 1 euro schadevergoeding betalen aan Lefevere

©Photo News

De burgerlijke rechtbank in Brugge heeft senator Jean-Marie Dedecker maandag veroordeeld tot 1 euro schadevergoeding aan de managementvennootschappen van ploegbaas Patrick Lefevere en wielrenner Tom Boonen. Dedecker tekent beroep aan.

(belga) - De managementvennootschappen eisten een schadevergoeding na enkele uitspraken van Jean-Marie Dedecker vorig jaar na een uitzending van Actua-tv. Dedecker zei toen dat drie Belgische toprenners een dopingkuur hadden gevolgd in Italië.

De Brugse rechter oordeelde dat ondanks het feit dat Dedecker geen namen noemde, hij toch schade toebracht aan de wielrennerij. Omdat het dopinggebruik zelf toch veel zwaarder weegt dan de uitspraken van de senator werd de schadeclaim herleid van 25.000 euro naar 1 euro.

Dedecker liet al weten beroep aan te tekenen tegen het vonnis. De senator vindt het bij monde van zijn advocaat Gerard Soete onaanvaardbaar dat zijn recht op spreken wordt aangetast.
"Met deze uitspraak wordt zelfs een maatschappelijk debat aanwakkeren gevaarlijk", zegt meester Soete. "Mijn cliënt kan daar door zijn politieke activiteiten niet mee leven. Over een probleem spreken wordt door dit vonnis al fout".
Volgens de advocaat kan er bij elke uitspraak wel iemand zijn die zich geschaad voelt. Daarom wordt het gevaarlijk om nog iets te zeggen.

Foto PhotoNews

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud