Advertentie

'Dennis van Rita' wint twee prijzen op Filmfestival Sjanghai

De door Hilde Van Mieghem geregisseerde Vlaamse speelfilm 'Dennis van Rita' heeft op het zondag besloten negende internationale competitie op het 9de Internationaal Filmfestival van Sjanghai de prijs van de Beste Actrice (voor Els Dottermans) en de prijs van het Beste Scenario gekregen.

(belga) Dat is door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) meegedeeld.

Het festival van Sjanghai (17 tot 25 juni) geldt als een van de belangrijkste in Azië. Van Mieghems film was er te zien onder de titel 'Love belongs to everyone' in de internationale competitie die 17 films omvatte. Juryvoorzitter was de Franse regisseur en producent Luc Besson.

Op 11 juni won 'Dennis van Rita' ook een prijs in het Duitse Emden.

De prent met in de hoofdrollen Matthias Schoenaerts, Els Dottermans en Damiaan De Schrijver, kwam in februari bij ons in de zalen. 'Dennis van Rita' focust op een gezinnetje dat door de buren met de nek wordt aangekeken omwille van zoon Dennis. Deze 26-jarige mindervalide die er uitziet als een normale twintiger, maar het verstand heeft van een achtjarige, heeft net een straf uitgezeten omdat hij gepoogd heeft een meisje uit de buurt aan te randen. Zijn moeder doet al het mogelijke om hem in de maatschappij te reïntegreren.

'Dennis van Rita' is oorspronkelijk als tv-film voor VTM gemaakt, maar werd goed genoeg bevonden om eerst in de bioscopen uit te komen. Hilde Van Mieghem regisseerde eerder de lange speelfilm 'De Kus' en de kortfilm 'De Suikerpot'. In 'Dennis van Rita' speelt ze deze keer niet zelf mee.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud