Dexia lanceert virtueel museum

(belga) - Dexia Bank bezit met ongeveer 4.500 werken van Belgische kunstenaars de belangrijkste privé-collectie in België. Dexia Bank lanceerde donderdag een virtueel museum waarop een deel van die collectie bekeken kan worden.

De belangrijkste werken uit de Dexia-collectie worden nu al tentoongesteld in de kunstgalerij van Dexia aan de Pachecolaan in Brussel. Die galerij is niet vrij toegankelijk voor het publiek. 'De kunstcollectie van Dexia is in de eerste plaats nog altijd een bedrijfscollectie die bedoeld is voor de medewerkers en de klanten', zegt Patricia Jaspers, verantwoordelijke voor het kunstpatrimonium van Dexia Bank. 'We lenen vaak werken uit aan grote tentoonstellingen in het binnen- en buitenland. Nu willen we onze rijke kunstcollectie open stellen voor het grote publiek via onze website.'

De voornaamste artiesten in de Dexia-collectie zijn onder meer Constant Permeke, Paul Delvaux, René Magritte, Luc Tuymans, Jan Fabre en Berlinde De Bruyckere.

Het virtueel museum op de website is volledig gebaseerd op de kunstgalerij in de Pachecolaan. 'Wanneer je de site bezoekt, heb je echt het gevoel dat je in het gebouw rondloopt, ' aldus Patricia Jaspers. 'Je kan klikken op de werken om meer informatie te bekomen over het kunstwerk of de kunstenaar. Ik denk dat een dergelijk virtueel museum een unicum in België is.'

Op de site is een selectie te zien van een honderdtal Belgische werken uit de kunstgalerij. De werken in het virtueel museum dateren uit de 20ste en de 21ste eeuw. Het virtueel museum kan bezocht worden op www.dexia-artgallery.be .

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud