Disney opent exclusieve studio voor Nintendo-games

Walt Disney, het op één na grootste mediabedrijf ter wereld, heeft een nieuwe studio geopend die zich exclusief zal bezighouden met het ontwerpen van videogames voor Nintendo. Alle videogames zullen op personages uit het Disney-universum gebaseerd zijn.

(belga) De nieuwe studio zal Fall Line heten, gevestigd worden in Salt Like City en onder leiding staan van Scott Novis. Novis en zijn team stonden eerder al in voor de videogame van de film 'Cars' (Foto).

Het team van Novis zal games ontwikkelen voor de console Nintendo Wii, de DS (Dual Screen) en de Game Boy Advance. Volgens Disney is Nintendo een uitermate geschikte partner omdat de doelgroep jonger is dan bij andere consoles.

Men verwacht bij Disney meer te kunnen verdienen aan het zelf ontwikkelen van games dan aan het verkopen van de licentie van personages en verhalen. Disney zegt 200 miljoen dollar te hebben geïnvesteerd in het opstarten van de studio en zal nogmaals dit bedrag investeren in de komende twee jaar.

Fall Line is al de vierde ontwikkelaar van spellen die Disney gekocht of opgestart heeft in de laatste negentien maanden. Het bedrijf zag het veideogame-personeel meer dan verdrievoudigd tot zeshonderd.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud