Dit weekend geen eersteklassevoetbal

(belga) - Het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond besliste donderdagvoormiddag alle weekendwedstrijden van de 24ste speeldag in de Belgische hoogste voetbalklasse uit te stellen. De winterse weersomstandigheden maakten de velden onbespeelbaar. De speeldag wordt integraal ingehaald op dinsdag 8 en woensdag 9 maart, meldde bondswoordvoerder Nicolas Cornu.

De wedstrijden Anderlecht-Charleroi en Gent-Moeskroen vinden dinsdagavond om 20.30 uur plaats. Beveren-Oostende, Bergen-Cercle Brugge, Germinal Beerschot-Genk, Sint-Truiden-Lierse, Club Brugge-FC Brussels en Westerlo-Lokeren worden woensdagavond om 20.30 uur gespeeld. Standard en La Louvière spelen maandagavond om 20.30 uur tegen elkaar.

Op woensdag 9 maart was normaal ook de terugwedstrijd in de kwartfinale van de Belgische beker tussen Germinal Beerschot en Racing Genk voorzien. Die partij wordt naar een latere, nog te bepalen datum verschoven.

Naast de eerste klasse geldt tevens een algemene afgelasting van alle officiële en vriendschappelijke wedstrijden van de eerste ploegen en reserven in tweede- en derdeklasse en de bevorderingen, en dat tot en met maandag 7 maart. De officiële en vriendschappelijke wedstrijden van de Nationale Dames Afdelingen 1, 2 en 3 zijn eveneens afgelast tot en met maandag 7 maart.

Ook alle veldkorfbalwedstrijden worden dit weekend afgelast. Dat meldt de Koninklijke Belgische Korfbalbond.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud