'Doe De Stemtest' krijgt televisieprijs Premios Ondas

(belga) - 'Doe De Stemtest', het verkiezingsprogramma van TV1, heeft de prestigieuze Premios Ondas in de wacht gesleept. Het gaat om één van de belangrijkste internationale televisieprijzen in de Spaanstalige wereld, zo meldt de persdienst van de VRT-televisie donderdag.

De jury bekroonde 'Doe De Stemtest' "omdat het bijdraagt tot het democratiseren en het rehabiliteren van het politieke debat op TV, om het zo bereikbaar te maken voor een groter publiek". De jury gaat op zoek naar vernieuwende en kwaliteitsvolle programma's en wil de aandacht vestigen op nieuwe internationale trends in programma's voor een breed publiek.

'Doe De Stemtest' werd uitgezonden op TV1 in de aanloop naar de federale verkiezingen van 18 mei 2003 en de Vlaamse en Europese verkiezingen van 13 juni 2004. De Premios Ondas wordt dit jaar voor de 51ste keer uitgereikt. De eerste editie vond al in 1954 plaats. Drie jaar geleden ging de prijs naar een ander VRT-programma. Toen won de serie 'Radio Equador' uit Man Bijt Hond.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud