Doelman Franky Vandendriessche (Moeskroen) test positief

(belga) - Moeskroendoelman Franky Vandendriessche is positief bevonden bij een dopingcontrole na afloop van de competitiewedstrijd van 23 oktober op het veld van Westerlo. Het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap meldde dat aan Moeskroen, dat het nieuws maandag bekend maakte in een communiqué.

De speler heeft al een tegenexpertise aangevraagd, om zo een volledig medisch dossier te kunnen samenstellen. Hij zal daarbij bijgestaan worden door zijn medische raadsmannen.

Volgens de club is de positieve plas te wijten aan producten die in drie inspuitingen zaten die door de clubdokter werden toegediend tijdens de voorbije weken om opstekende rugpijnen te behandelen.

'Zowel de reglementering van de Vlaamse Gemeenschap als die van het Waalse Gewest staan het gebruik van het betrokken product (waarvan de naam niet bekend is, NVDR) toe. De enige voorwaarde is dat het uit medische noodzaak gebeurt, zoals hier het geval is', aldus het bericht.

'De documenten die dit bewijzen, zullen aan het door de speler gekozen laboratorium waar de tegenexpertise zal plaatsvinden, bezorgd worden', luidt het nog.

Zowel Moeskroen als Vandendriessche laten weten volledig sereen te zijn en zeggen dat deze zaak niets met dopinggebruik te maken heeft.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud