Doping - 'Real Madrid en Barcelona gelinkt aan dr. Fuentes'

Volgens de vrijdageditie van de Franse krant Le Monde, die zich baseert op vertrouwelijke documenten, zouden de Spaanse voetbaltopclubs een beroep hebben gedaan op de diensten van dokter Eufemiano Fuentes, die in het centrum staat van het grote bloeddopingnetwerk dat in mei in Spanje losbarstte.

(afp) De krant stelt "toegang gehad te hebben tot een reeks vertrouwelijke documenten" (de voorbereidingsschema's van de twee clubs die door de dokter werden opgesteld op een simpel A4-blad), die in detail het voorbereidingsprogramma van Barça en Real op het seizoen 2005-2006 weergeven.

Op de documenten staan "gecodeerde opschriften", die volgens het eerste onderzoeksrapport van de Spaanse politie dopingproducten omschrijven.

Volgens Le Monde gaat het in de documenten ook over twee andere Spaanse voetbalclubs, Valencia en Betis Sevilla.

De zaak rond dokter Fuentes, genoemd affaire-Peurto, barstte in mei los toen de politie bloeddopingmateriaal ontdekte en registers met gecodeerde namen van meerdere sporters. Dokter Eufemiano Fuentes wordt ervan verdacht de grote spilfiguur in het netwerk te zijn.

Onder meer toprenners als de Duitser Jan Ullrich en de Italiaan Ivan Basso worden in het schandaal genoemd, en met een aantal anderen werden zij begin juli de start ontzegd in de Tour de France.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud