Drie grote ronden zetten eerste stap naar Pro Tour

(belga) - De organisatoren van de drie grote wielerronden (Italië, Frankrijk, Spanje) hebben dinsdag hun akkoord gegeven om de 19 voor de Pro Tour geselecteerde ploegen te ontvangen. Ze weigeren wel nog steeds om toe te treden tot de Pro Tour, die vanaf volgend jaar in werking treedt.

ASO (Ronde van Frankrijk), RCS (Giro) en Unipublic (Vuelta) hebben dit nieuws gemeld in een brief aan de Internationale Wielerunie (UCI), waarmee nog steeds onderhandeld wordt.

De drie organisaties, die 11 van de belangrijkste wedstrijden organiseren (Tour, Giro, Vuelta, Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, enz.), maakten er meteen nog eens gebruik van om hun ongenoegen te uiten over verschillende aspecten van de Pro Tour. Zo hekelen ze de ethiek die de nieuwe wielerorganisatie voorstaat, gaan ze niet akkoord met de sportieve filosofie erachter en vinden ze dat hun eigendomsrechten geschonden worden.

De aanvaarding is er nu toch gekomen om een crisis binnen het internationale wielerbestel te vermijden. De organisatoren willen de belangrijkste ploegen zo ook de gemoedsrust geven om het seizoen in normale omstandigheden te kunnen voorbereiden, zo staat er te lezen in de brief.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud