Drie 'Queens' onder de cruiseschepen samen in New York

©EPA

Drie van de meest beroemde cruiseboten ter wereld hebben zondagavond samen New York verlaten. Het was voor het eerst in hun geschiedenis dat ze vanuit dezelfde haven vertrokken. De Queen Mary II, de Queen Elizabeth II en de allernieuwste, Queen Victoria, voeren samen het Vrijheidsbeeld voorbij terwijl vuurwerk het unieke moment in de scheepvaartgeschiedenis begeleidde.

Van links naar rechts: De Queen Mary II, de Queen Victoria en de Queen Elizabeth II - foto epa

(belga) - "Het is bijzonder dat ze voor het eerst in dezelfde haven lagen, maar vooral dat dit nooit meer opnieuw zal gebeuren", aldus Carol Marlow van rederij Cunard, die eigenaar is van de drie schepen.

De Queen Victoria, die in december te water ging, en de Queen Mary II, de grootste cruisepakketboot ter wereld die dateert van 2004, voeren allebei richting Caraïben.

De eenenveertig jaar oude Queen Elizabeth II, die in november met pensioen gaat om een drijvend hotel te worden in Dubai, was op weg naar Zuid-Amerika voor haar laatste wereldreis. Het schip vervoerde in de loop der jaren 2,5 miljoen passagiers en maakte meer dan achthonderd keer de oversteek van de Atlantische Oceaan. In november verkocht Cunard de boot aan het emiraat Dubai.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud