Advertentie

Drukke krokusuittocht verwacht

Eind deze week start de krokusvakantie. Op vrijdagavond 16 februari en zaterdag 17 februari wordt druk verkeer verwacht op de wegen naar de skigebieden. Dat melden automobilistenverenigingen Touring en VAB. Vakantiegangers kunnen best vrijdagochtend vroeg vertrekken of hun vertrek uitstellen tot zondag.

(belga) Voor de terugkeer wordt het erg druk op zaterdag 24 en zondag 25 februari.

In België wordt het druk met kans op files op vrijdagnamiddag en -avond en op zaterdagvoormiddag. Op vrijdag 16 februari zal er tijdens de avondspits veel verkeer zijn met files richting zuiden tot gevolg. Ook zaterdag 17 februari wordt een drukke dag. Vooral in Bourgogne, de Rhonevallei en in de Alpenregio kan men zich aan lange files verwachten (rode dag).

In Duitsland wordt het aanschuiven op zaterdag met files in Zuid-Duitsland richting Oostenrijk en Zwitserland. De grootste verkeersdrukte wordt verwacht tussen 10 en 18 uur. Ook in Zwitserland en Oostenrijk wordt zaterdag de te mijden dag voor het vertrek. Op zondag worden nergens problemen verwacht.

Zaterdag 24 februari wordt een rode dag in Frankrijk voor de terugkeer in de Alpenregio, de Rhonevallei en in Bourgogne. Men verwacht lange files tussen 10 en 20 uur. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden files verwacht op zaterdag richting noorden, vooral tussen 10 en 18 uur. In België verwacht men de grootste drukte op zondagnamiddag en -avond voor de terugkeer.

Traditioneel zorgt de krokusvakantie voor de grootste uittocht van landgenoten naar de wintersport. VAB verwacht dat ongeveer 350.000 Belgen een buitenlandse reis ondernemen naar de sneeuw of de zon. De sneeuwzekerheid is rond de krokusperiode groter dan rond Kerst of Pasen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud