Advertentie

Een diner van 22.500 euro

Op zaterdag 10 februari schoven in Bangkok 800 gasten de beentjes onder tafel voor 'The Epicurean Masters of The World II'. Het diner werd bereid door niet minder dan 8 koks met flink wat Michelin-sterren op hun palmares.

Andrea Montella (links), de chef van Mezzaluna, samen met enkele van de deelnemende driesterrenkoks

(tijd) - 'Het merendeel van de gegadigden komt uit Zuidoost-Azië, maar er zijn er ook flink wat die vanuit Frankrijk, Engeland, de VS, Japan en het Midden-Oosten speciaal naar Bangkok zijn afgereisd', zegt Deepak Ohri, de manager van hotel 'The Dome'. 'Sommigen met de privéjet, ja. Maar dat wordt hier niet echt meer als luxe beschouwd.'

'The Dome' is het complex dat Bangkok op de gastronomische wereldkaart heeft gezet. Hier weten ze wat luxe is. Het begon in 2003, toen de eigenares Rattawadee Bualert op haar 30ste het beheer van de 'State Tower' overnam van haar moeder en er 'iebua' liet inrichten, een ultraluxueus boetiekhotel met 198 suites en tien etages. In 2005 volgden de restaurants 'Sirocco' op de 63ste en 'Mezzaluna' op de 65ste etage, die in een mum van tijd als de beste en de duurste van Thailand bekendstonden. In het eerste wordt het allerfijnste van de mediterrane keuken geserveerd, het tweede biedt bijna volmaakte Italiaanse gastronomie en geeft toegang tot het terras op de top van de toren, waar u uitkijkt op de stad en de 240 meter lager gelegen rivier Chao Praya.

Vorig jaar kwam er in open lucht nog het visrestaurant 'Breeze' bij, waarvoor de meest begeerde chefs van Singapore en Maleisië werden weggekocht. Via een indrukwekkende glazen brug is het rechtstreeks verbonden met het hotel. Voorts zijn er drie bars. 'Distil' is daar eentje van. Daar moet u zijn voor kraakverse oesters, de fijnste sigaren en de beste single malt whisky's.

Michelin

Michelinsterren hebben de restaurants van 'The Dome' niet. 'In Thailand is Michelin niet actief', zegt Deepak Ohri met spijt in zijn stem. 'Hongkong en Japan hebben Zagat, wij hebben helemaal geen sterrensysteem. Nog niet. Maar we spelen op hetzelfde niveau. Alan Yau heeft hier plechtig verklaard dat hij 'Breeze' beter vindt dan zijn eigen restaurant, 'Hakkasan' in Londen. En dat plaatste Restaurant Magazine in 2005 op nummer 30 in de lijst van de beste restaurants van de planeet.'

'The Dome' heeft 750 personeelsleden en richt zich uitsluitend op de jetset. 'We hebben veel nieuwe rijken bij onze klanten ja, opvallend veel jonge mensen', zegt Ohri. Een van onze vaste klanten is 31. Hij geeft hier minimaal 12.000 dollar op een avond uit aan een menu met wijn en digestieven. Hij heeft met succes een oud familiebedrijf in een nieuwe richting gestuurd.'

Bij de eerste editie van de Epicurean Masters of the World in november 2005 brachten Ohri en Rattawadee Bualert negen chefs bijeen uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Engeland, Canada en de VS, samen goed voor 19 sterren. De ongeziene extravagante vertoning was het gespreksonderwerp van de dag. 'Het was een eerste test', zegt Ohri. 'De mensen dachten dat het een marketinggimmick was die op het laatste moment zou afgeblazen worden. Thailand heeft de beste hotels ter wereld met de meest gastvrije bediening, maar de prijzen voor een overnachting zijn bedroevend laag. Zelfs andere vijfsterrenhotels beconcurreren elkaar met prijsverlagingen voor verblijven en menu's. Dat spel spelen wij niet mee. Wij willen naast het bestaande kwantitatieve toerisme ook ongeziene luxe bieden voor de meest veeleisenden. We willen Bangkok tot de favoriete reisbestemming voor topgastronomie maken. Wat de mensen als onmogelijk zien, dat willen we net doen. Want onze klanten willen meer dan alleen gastronomie op het allerhoogste niveau. Zij willen onvergetelijke ervaringen, en dat is wat wij verkopen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud