Eén VTM- en twee Eén-programma's genomineerd voor Gouden Roos Luzern

(belga) - De Eén-programma's 'Fata Morgana' en 'De Thuisploeg' en het VTM-programma 'Toast Kannibaal' zijn genomineerd voor de Gouden Roos van Luzern, een van de meest prestigieuze tv-prijzen ter wereld. Het is de eerste keer dat VTM een nominatie in de wacht sleept voor de bekende onderscheiding. De 46ste editie van het Gouden Roos-festival vindt van 25 tot 30 april plaats in Luzern.

Het amusementsprogramma 'Fata Morgana' is al voor het tweede jaar op rij genomineerd. Het programma van het productiehuis Sultan Sushi werd geselecteerd in de categorie realityshow. Ook de interactieve kwis 'De Thuisploeg', gemaakt door deMensen, maakt kans op een onderscheiding in Luzern en wel in de categorie spelprogramma, meldt het productiehuis deMensen in een persbericht.

Voor de eerste keer is ook een VTM-programma genomineerd voor de Gouden Roos. 'Toast Kannibaal', waarin drie Vlaamse gezinnen gevolgd werden die een tijdje bij een primitieve volksstam verbleven, is geselecteerd in de categorie realityshow.

Bij de selectie van de nominaties wordt vooral gelet op creativiteit, kwaliteit en televisionele originaliteit. Er worden acht categorieën onderscheiden: realityshow, komedie, sitcom, spelprogramma, variété, arts & specials, soap en muziek.

De Gouden Roos is een van de meest prestigieuze televisie-onderscheidingen ter wereld en is zowat de Oscar van de televisiewereld. Het festival heeft 43 jaar lang plaatsgevonden in de Zwitserse stad Montreux, maar is in 2004 verhuisd naar Luzern. Het is een organisatie van de Zwitserse openbare omroep (CBS) en de stad Luzern, onder bescherming van de European Broadcasting Union (EBU).

De Woestijnvisproductie 'De Mol' won in 2000 de Gouden Roos en is daarmee het enige Vlaamse televisieprogramma dat de onderscheiding ooit in de wacht heeft gesleept.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud