Advertentie

"Eerste hulp voor honden" wordt steeds populairder

Omdat de hond nu eenmaal de beste vriend van de mens is, valt het niet te verwonderen dat eigenaars hun huisgenoot op steeds meer manieren vertroetelen. Na gourmetvoeding en accessoires komt daar nu een nieuwe, potentieel levensreddende, trend bij: cursussen waar je leert hoe je een hond-in-nood eerste hulp kan bieden, zo onthult de Sunday Times.

(belga) De wel heel fysieke band die een deelnemer aan het tv-programma "Superhond" met zijn hond heeft mag dan enige beroering hebben gewekt, in steeds meer Britse dierenklinieken worden cursussen gegeven waarbij het geven van 'mond-op-snuit'-beademing één van de thema's is (voor alle duidelijkheid: het gaat daar om een louter medische ingreep, voor het geval de hond een hartstilstand heeft bijvoorbeeld).

En die les maakt deel uit van 'EHBO-opleiding' voor honden waarbij zowel kleine kwaaltjes zoals een brandwonde, een zonneslag of een bijensteek, als ernstige gezondheidsproblemen als het geven van een hartmassage of het verbinden van ernstige wonden. In sommige gevallen worden de cursussen gegeven door dierenklinieken, in andere door organisaties voor dierenwelzijn. Net als bij eerste hulp voor mensen, wordt er geoefend op poppen - in dit geval dus hondenpoppen die zijn geïmporteerd uit de bakermat van deze vorm van dierenliefde, Amerika.

En de vraag daarnaar blijkt zo groot dat het aantal cursussen razendsnel groeit. Volgens Leslie Heaton-Smith, de directeur van een van de klinieken die EHBO-les geeft komt dat "omdat een hond steeds nadrukkelijker wordt beschouwd als een gezinslid dus willen mensen ook weten hoe ze het dier moeten verzorgen".

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud