'Ex-Drummer' geselecteerd voor filmfestival van Göteborg

'Ex-Drummer', de verfilming van degelijknamige roman van Herman Brusselmans uit 1994, is geselecteerd voor het 30ste Internationaal Filmfestival van Göteborg, dat van 26 januari tot 5 februari plaatsvindt.

(belga) De film doet ook mee aan de VPRO Tiger Awards Competitie 2007 op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam.

'Ex-Drummer' is het nu al veelbesproken langspeelfilmdebuut van Koen Mortier, die eerder al gelauwerd werd als kortfilmer ('Ana Temnei' uit 1996 en 'A hard Day's Work' uit 1997) en ook als publiciteitsfilmer faam geniet. Het is de eerste roman van Herman Brusselmans die wordt verfilmd.

'Ex-Drummer' vertelt hoe drie gehandicapte kerels uit Oostende voor een gelegenheidsband op zoek gaan naar een drummer en bij een beroemde schrijver terechtkomen. Een schrijver die bijzonder nieuwsgierig is en geïntrigeerd geraakt door 'de onderklasse'.

De hoofdrollen worden gespeeld door Dries Vanhegen, Dolores Bouckaert, Norman Baert, Sam Louwyck en Gunter Lamoot. De muziek, die een opvallende rol in de film speelt, is van onder meer Millionaire, Filip Kowlier, Arno en An Pierlé.

'Ex-Drummer' komt op 31 januari tegelijk in België en Nederland in de zalen. De wereldpremière is voorzien tijdens het filmfestival van Rotterdam. De Belgische première vindt plaats op 26 januari in Oostende.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud