Advertentie
Advertentie

Excelsior Moeskroen voorlopig gered

Excelsior Moeskroen in betere tijden, tijdens de bekerfinale in 2002 - Foto Photonews

Ex-voorzitter en mecenas Philippe Dufermont kan Moeskroen voor het faillissement behoeden. De neef van voorzitter Jean-Pierre Dufermont meldde dinsdag dat hij in Spanje een investeerder vond, die bereid is vier miljoen euro in de Henegouwse eersteklassevoetbalclub te pompen.

(belga) - De investeerder zou bereid zijn om meteen twee miljoen euro te geven om de meest dringende schulden af te betalen. In april zou daar dan nog eens twee miljoen euro bijkomen.

Na het nieuws uit Spanje werd de Algemene Vergadering, die dinsdag had moeten plaatsvinden, naar volgende week dinsdag (18u00) verplaatst. Maandag moet de geldschieter de bewijzen voorleggen dat hij over het geld beschikt.

'Een potentiële Spaanse overnemer heeft interesse om de club helemaal te laten heropleven. We zijn van mening dat het om een zeer geloofwaardige piste gaat', meldde Dufermont uit Spanje.

'Het huidige doel is om aan een club te bouwen die toekomst heeft', bevestigt Edward Van Daele, voormalig voorzitter (2005-2006) en huidig lid van de Raad van Bestuur van de Henegouwers.

Moeskroen, met 35 punten uit 26 wedstrijden twaalfde in de Jupiler Pro League en afgelopen weekeinde nog te sterk voor KV Kortrijk (1-0), heeft dringend twee miljoen euro nodig om het seizoen 2008-2009 af te kunnen maken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud