Advertentie

F1-baas Mosley hoopt op compromis

De Formule 1 in crisis. ©AFP

Voorzitter Max Mosley van de internationale autosportfederatie FIA gelooft niet in een radicale opsplitsing van de Formule 1-racewedstrijden.

„Uiteindelijk zullen we een compromis vinden”, zei de 69-jarige Brit in een interview met de Britse televisie. Acht rebellerende teams, waaronder Ferrari en McLaren, maakten vrijdag bekend na dit seizoen uit de koningsklasse te stappen en een eigen raceklasse te beginnen.

Aan opstappen denkt Mosley niet. „De mensen binnen de FIA hebben me gezegd dat we met zijn allen deze problemen moeten oplossen en dat ik moet aanblijven.” Eigenlijk zou Mosley in oktober zijn functie neerleggen. „Ik wil niet al te lang meer doorgaan, maar de tegenstribbelende teams maken het er niet eenvoudiger op. Je kunt niet middenin een crisis weglopen.”

De acht teams, verenigd in de FOTA, verzetten zich vooral tegen het voornemen van de FIA om een budgetplafond in te stellen. „Ik neem het allemaal niet zo serieus”, zei Mosley. „Het is posities bepalen. Die piratenserie is pure fantasie en de teams weten dat. Zij kunnen het zich niet veroorloven uit de Formule 1 te stappen en wij willen de teams niet kwijt. Op een gegeven moment houdt het op en is er een compromis.”

Schumacher

Michael Schumacher, die zeven keer F1-wereldkampioen werd, neemt het op voor de acht rebellerende teams. Volgens de Duitser zou een concurrerend kampioenschap positief zijn voor de sport. 'Ik vind het erg ongelukkig dat er tegenwoordig zoveel gezeurd wordt over politiek in mijn sport en zo weinig gepraat wordt over de sport zelf.'

'Ik vind het niet logisch dat als alle F1-teams een gezamenlijke zienswijze hebben over de benadering van hervormingen, het overkoepelend orgaan toch een ander idee wil implementeren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud