Fed Cup: Henin-Hardenne brengt België op gelijke hoogte

In de finale van de Fed Cup tennis heeft Justine Henin-Hardenne (WTA 2) België een 1-1 gelijke stand bezorgd tegen Italië. In de volgepakte Spiroudôme van Charleroi won Henin-Hardenne het tweede enkelspel van de dag met 6-4 en 7-5 van Flavia Pennetta (WTA 20).

(belga) Eerder had Kirsten Flipkens (WTA 98) in de eerste match met 1-6 en 3-6 verloren van Francesca Schiavone (WTA 14).

Morgen/zondag staan nog twee enkelspelen en het dubbelspel op het programma.

Justine Henin-Hardenne begon niet goed aan haar wedstrijd tegen Pennetta. Ze verloor haar opslag met een blancospel en zag de Italiaanse uitlopen tot 0-3. De finaliste van de US Open krikte vervolgens haar niveau op en won vijf opeenvolgende games (5-3). Pennetta kwam terug tot 5-4, maar bij haar eerste setpunt in de volgende game was het raak voor Henin-Hardenne: 6-4 na 45 minuten.

In de tweede set begon de Belgische prima door onmiddellijk de service van haar opponente af te snoepen. Die brak echter onmiddellijk terug en liep zelfs uit tot 1-4 en 2-5.

Maar, net als in de eerste manche maakte Henin-Hardenne het verschil op het einde van de set. Gedragen door het enthousiaste publiek won de nochtans niet indrukwekkend acterende nummer twee van de wereld vijf games achter elkaar. Het leverde haar set- en wedstrijdwinst op: 6-4, 7-5 na 1u41.

Zondag speelt Henin-Hardenne de eerste enkelmatch van de dag tegen Francesca Schiavone. Beide dames beginnen eraan om 14u. Aansluitend volgt het duel tussen Kirsten Flipkens en Flavia Pennetta. Het dubbelspel sluit de finale af.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud