Ferry neemt stripreeks Alex van Jacques Martin over

Striptekenaar Ferry (Van Vosselen) neemt de historische reeks Alex over van de Fransman Jacques Martin. Dat meldde het VTM-Nieuws zaterdagavond. Martin, inmiddels 85 jaar oud, heeft last van zijn ogen. Van de reeks Alex, die al 60 jaar oud is, zijn wereldwijd circa 20 miljoen exemplaren verkocht.

(belga) Ferry, bekend van reeksen als "Ian Kaledine", "De bewaker van de lans" en "De Kronieken van Panchrysia", wil meer dynamiek brengen in de avonturen van Alex, het camerapunt veranderen en de grote tekstblokken weglaten. "Dat heb ik al met mijn scenarist Patrick Weber afgesproken", zei Ferry zaterdagavond aan Belga. Weber is een Franstalige scenarist, die vooral voor televisie en film werkt.

"Ik heb toch drie weken moeten nadenken vooraleer ik inging op het aanbod van Uitgeverij Casterman", zei Ferry. "De reeks zal zeker door mij beïnvloed worden, maar ik zal zoveel mogelijk in de geest van Jacques Martin blijven werken. Ik probeer me nu vooral de hoofden van de belangrijkste figuren eigen te maken. Nevenfiguren krijgen mijn stempel. Ik zit qua stijl eigenlijk toch niet zo ver van de klarelijnstijl van Martin".

De eerste avonturen van Alex uit het potlood van Ferry zullen zich afspelen in Bretagne.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud