Advertentie

Film over Opus-Dei oprichter als antwoord op de Da Vinci Code

Robert van Niro wordt voorgesteld om de rol van Josémaria Escriva de Balaguer, stichter van het Opus Dei, te vertolken in een film die door zijn leden als "een antwoord op de Da Vinci Code" wordt beschouwd. Dat verklaarde een woordvoerder van de conservatief-katholieke organisatie vrijdag in Rome.

(afp) De Da Vinci Code schetste geen goed beeld van de organisatie, maar heeft wel de verdienste gehad om de aandacht van het publiek op onze organisatie te vestigen", zei Giuseppe Corigliano, de woordvoerder van deze invloedrijke katholieke structuur van Spaanse oorsprong. "Een film, die het leven van de stichter van het Opus Dei vertelt, kan de echte aard van onze instelling tonen", aldus Corigliano. Dan Brown, wiens werk hevig door de katholieke Kerk wordt gekritiseerd, stelt het Opus Dei voor als een misdadig netwerk dat door een groep van machiavellistische prelaten wordt geleid.

Als Robert De Niro de rol niet aanvaardt, zullen Nicolas Cage of Antonio Banderas de hoofdrol kunnen vertolken, stelt Giuseppe Corigliano. Scenarist van de toekomstige film, Francesco Arlanch, heeft reeds het productiehuis "Lux Vide" gecontacteerd, dat gespecialiseerd is in werken van religieuze aard. De naam van de regisseur evenals de titel van de toekomstige "anti-Da Vinci Code" zijn nog niet gekend.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud