Floyd Landis de Amerikaanse Wielrenner van het Jaar

De Amerikaan Floyd Landis is door de lezers van het gezaghebbende wielertijdschrift VeloNews met een ruime meerderheid (61,59% van de stemmen) verkozen tot Amerikaans Wielrenner van het Jaar. Landis gaat in het referendum George Hincapie (27,91) en Levi Leipheimer vooraf (10,49).

(belga) Op de erelijst volgt hij Lance Armstrong op. Dat de Tour-winnaar betrokken is in een dopingschandaal, doet volgens het tijdschrift "niet ter zake".

"Het is inderdaad vreemd", zegt VeloNews over de verrassende keuze voor Landis. "Maar het gaat er niet om of Landis onschuldig is. Ook niet of wij geloven dat hij onschuldig is. Wat telt, is dat hij het hele jaar door beter was dan zijn landgenoten."

Landis won in 2006 naast de Tour de France ook Parijs-Nice en de twee belangrijkste Amerikaanse rittenwedstrijden: de Ronde van Georgia en de Ronde van Californië. Na zijn positieve dopingtest in de Tour de France, werd hij door zijn team Phonak ontslagen. Een uitspraak in de zaak-Landis wordt pas ten vroegste in maart verwacht. Tot zolang is het wachten om te weten wie nu eigenlijk de winnaar is van de Tour de France 2006: Landis of de Spanjaard Oscar Pereiro.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud