Forbes publiceert klassement van duurste echtscheidingen

In de wereld van de bekendheden is een echtscheiding duur, heel duur zelfs. Dat blijkt uit een klassement van de duurste echtscheidingen ter wereld, dat het Amerikaanse tijdschrift Forbes vrijdag publiceerde.

Michael Jordan kan binnenkort de twijfelachtige eer te beurt vallen om de lijst van duurste echtscheidingen ooit aan te voeren - foto epa

(belga) - Bovenaan de lijst staan basketbalspeler Michael Jordan en charmezanger Neil Diamond, die elk een fortuin moesten betalen dat geschat wordt op 112 miljoen euro. Het financieel tijdschrift schrijft ook dat echtscheidingen vaker voorkomen bij beroemdheden dan bij gewone stervelingen.

Michael Jordan, de ster van de NBA, heeft de scheidingsakte met Juanita Vanoy Jordan nog niet definitief getekend. Het koppel trouwde in 1989. Forbes schat dat de scheiding Jordan meer dan 112 miljoen euro zal kosten. Dat blijft desondanks minder dan de helft van hetgeen Jordan tijdens zijn huwelijk verdiende, geschat op 260 miljoen euro. Volgens het tijdschrift wordt het in elk geval de duurste scheiding ooit.

Het huidige record staat op naam van Neil Diamond, die in 1994 112 miljoen euro betaalde om een einde te maken aan zijn huwelijk van 25 jaar met Marcia Murphy. Dat bedrag was gelijk aan de helft van het fortuin van Diamond, die vond dat "ze het waard was".

De derde plaats gaat naar Hollywoodregisseur Stephen Spielberg, die in 1989 scheidde van Amy Irving na vier jaar huwelijk en daarvoor 75 miljoen euro neertelde. Toen bedroeg die som de helft van zijn vermogen, maar vandaag is Spielberg 2,2 miljard euro waard.

In het klassement staan ook Harrison Ford en Melissa Mathison, die in 2004 een einde maakten aan hun huwelijk van 21 jaar, voor 63 miljoen euro.

Een andere beroemde Amerikaanse acteur, Kevin Costner, betaalde 60 miljoen euro in 1994, na zestien jaar huwelijk met Cindy Silva.

De Britse ex-Beatle Paul McCartney moet dit jaar 45 miljoen euro ophoesten om een einde te maken aan zijn huwelijk van 5 jaar met Heather Mills.

De regisseur van de film "Titanic", James Cameron, moest Linda Hamilton in 1999 37 miljoen euro storten na een huwelijk van anderhalf jaar. De acteur Michael Douglas betaalde in 1998 33 miljoen euro en twee huizen aan Diandra Douglas, na een huwelijk van 21 jaar. Lionel Richie en Diane Richie hebben in 2004 een punt gezet achter hun huwelijk voor 15 miljoen euro.

In 1999 betaalde Mick Jagger tussen 12 en 15 miljoen euro voor zijn scheiding met supermodel Jerry Hall, na een huwelijk van 22 jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud