France 24 verspreidt 'Franse kijk op de wereld'

Met uitzendingen op het internet is woensdagavond de internationale Franse rond-de-klok nieuwszender France 24 van start gegaan. Het programma wordt verspreid via de website www.france24.com en brengt een 'Franse kijk op de wereld'.

(belga) Van donderdagavond af zullen de uitzendingen in het Frans en het Engels niet alleen via de site maar ook via kabel-tv en satelliet op de televisie te ontvangen zijn.

De Franse regering steunt de zender als een tegenwicht tegen de mondiale overheersing van Angelsaksische programma's van onder meer CNN, Fox News en BBC World. 'Een groot land als Frankrijk heeft noodzakelijkerwijs zijn eigen kijk op de wereld en moet die ook kunnen verspreiden', zo zei president Jacques Chirac.

France 24 wordt voor de helft bekostigd door het commerciële netwerk TF1 en voor de helft door de staatstelevisie France Télévision. Het programma zal in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en het oosten van de VS 250 miljoen toeschouwers kunnen bereiken. Naast politiek doet France 24 ook verslag over economie, cultuur, sport en het weer. Midden 2007 komt er nog een Arabisch kanaal bij.

Bij de start van de zender betoogden woensdag losse medewerkers uit de cultuursector. De politie zette traangas in om de betogers ver van de redactielokalen te houden. Daar onderhield Chirac zich met een aantal van de 170 journalisten van de nieuwe zender.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud