Franse film komt niet in Brusselse zalen 'om geweld te voorkomen'

(belga) - De bioscoopuitbaters Kinepolis en UGC hebben besloten de Franse film 'Banlieue 13', die in België op 1 december in de zalen komt, niet te vertonen op de Brusselse schermen, om 'nieuw geweld in de complexen te vermijden'. Verdeler Belga Film spreekt van een 'provocatie'.

Volgens Myriam Dassonville, woordvoerster van Kinepolis, gaat het om een preventie beslissing. "We hebben gemerkt dat er in Brussel een verband bestaat tussen films met een gewelddadig karakter en veiligheidsproblemen. We vrezen dat een dergelijke film personen zou kunnen aantrekken die agressief gedrag zouden kunnen vertonen. Daarom zal de film waarschijnlijk niet vertoond worden in Brussel."

Bij Belga Films, dat 'Banlieue 13' in België verdeelt, spreekt men van een 'nooit gezien precedent'. "Geweld bestaat, maar de oplossing is niet het verbieden van een film", zegt Jean-Marie Grégoire. De directeur communicatie van Belga Films verwijst naar het 'kinderen toegelaten'-label dat de film meekreeg. Het bedrijf zoekt een oplossing om de film toch in Brussel te kunnen vertonen.

'Banlieue 13' vertelt het verhaal van een officier uit een speciaal interventieteam, die moet infiltreren in een Parijse bende die een massavernietigingswapen heeft gestolen. In Frankrijk gingen tijdens de openingsweek 470.000 personen naar de film kijken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud