Franse historicus René Rémond overleden

In Parijs is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag de Franse historicus en politoloog René Rémond overleden. Rémond was een van de belangrijkste Franse historici van de hedendaagse geschiedenis. Hij was al een tijdje ziek. Rémond werd 88 jaar.

(belga) De Franse historicus schreef een dertigtal werken over de Franse politieke, intellectuele en religieuze geschiedenis van het Frankrijk in de negentiende en twintigste eeuw. Zijn meest bekende werk was "La droite en France de 1815 à nos jours", dat verscheidene keren werd uitgegeven en een referentiewerk is voor alle Franse historici en politici. Daarin beschrijft hij drie rechtse families bij onze zuiderburen.

Rémond schreef ook de belangrijke werken "L'anticléricalisme en France de 1815 à nos jours" (1976), "L'histoire de la France religieuse" en "Introduction à l'histoire de notre temps" (1974). Dat laatste werk is hét referentiewerk voor de Franse studenten geschiedenis.

Rémond werd geboren in 1918 en was een bevoorrecht getuige van de meeste ontwikkelingen van de twintigste eeuw. De Franse president Jacques Chirac bracht zaterdagavond hulde aan de historicus en noemde hem "een groot historicus en een groot denker".

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud