Advertentie

Gents Blue Note Festival dit jaar één week vroeger

Het Blue Note Festival in Gent vindt dit jaar een week vroeger plaats. Het festival start voor de Gentse Feesten en valt er enkel de laatste drie dagen mee samen.

Door de concurrentie met de Gentse Feesten was het steeds moeilijker geworden om privésponsors te vinden. Een andere reden voor de loskoppeling is dat het echte jazzpubliek van Blue Note minder geïnteresseerd is in de Gentse Feesten en er ook liever niet mee geassocieerd wil worden. Anderzijds zijn de Feesten ook een concurrent van Blue Note, vooral dan voor jongeren. Veel jongeren vonden het de voorbije jaren steeds moeilijker om te kiezen tussen het kwalitatieve en gratis aanbod van de Gentse Feesten en de minder toegankelijke concerten op Blue Note.

Er zijn ook enkele verschuivingen in de concertkalenders van de grote jazzfestivals. Organisator Bertrand Flamang rekent op die manier op de komst van een aantal grote Amerikaanse artiesten, die vroeger dan anders op tournee zijn.

Een eerste grote naam is Wynton Marsalis met zijn Jazz at Lincoln Center Orchestra. De Belgische pianist Jef Neve nodigt de Italiaanse trompettist Flavio Boltro uit om zijn trio te versterken. Een andere Belgische jazzgroep, Othin Spake, zal het podium delen met de gitarist van John Zorn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud