GodTube christelijke tegenhanger YouTube

YouTube, de populaire website waar iedereen filmpjes op kan plaatsen, heeft een christelijke tegenhanger: GodTube.com. De site gaat op 1 mei officieel online, maar nu al wordt de testversie druk bezocht.

(belga) Dat meldt de Nederlandse krant BN/De Stem.

In een schokkerig internetfilmpje, duidelijk vervaardigd met een homevideocamera, laat een priester tijdens een kerkdienst de hostie uit zijn handen vallen, recht in het bloesje van de wachtende kerkgangster. Zonder omhaal grabbelt de dienaar Gods diep in haar decolleté om het er weer uit te vissen. Een ander korrelig filmpje toont een 13-jarige prediker, die half zingend en dansend maar evengoed doodserieus het evangelie verkondigt. En in een gladde clip bezingen de zwarte rappers Lecrae en Trip Lee, met een kruis in plaats van een gouden ketting om de hals, de kracht van 'Jesus Muzik'.

De filmpjes zijn te vinden op de website GodTube.com, het christelijke antwoord op het internationale internetsucces YouTube. De bedenkers van YouTube werden steenrijk, dankzij de site waarop mensen hun eigen filmpjes kunnen plaatsen. De 38-jarige voormalig tv-producent Chris Wyatt, tegenwoordig student aan het Theologisch Seminarie in Dallas, hoopt ongetwijfeld dezelfde kant op te gaan. Alle voortekenen wijzen erop dat dat ook gaat lukken. De nieuwe site, die er vrijwel hetzelfde uitziet als het oudere zusje, wordt pas op 1 mei officieel gelanceerd, maar de testversie - aanloopkosten vierhonderd dollar - wordt volgens Wyatt nu al bestormd door dagelijks vijftig- tot zestigduizend bezoekers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud